Bruno Fragoso

Top schilder

Aandachtige restauraties

          Vakman in verf 

Sinds hij als tiener in zijn weekenden en vakanties begon mee te helpen in het traditionele schildersbedrijf van zijn oom in Lissabon, is Bruno Fragoso geboeid door oude verftechnieken.

Al jong werkte hij mee aan de restauratie van onder meer het  eeuwenoude klooster Igreja da Penha de França in die geschiedenisrijke stad, waarbij hij door de oude rotten in het vak gaandeweg werd opgeleid in het juiste gebruik van kwasten van diverse natuurlijke materialen, het aanmaken van authentieke vulmiddelen en het schoonmaken van oude verflagen met niet agressieve zepen en zuren.

En verf! Zelfgemaakt op basis van eeuwenoude receptuur, of bij meester verfmakers besteld.

Stukje bij beetje werd hij zo ingewijd in de vele waardevolle geheimen van deze eersteklas vaklui tot hij zichzelf van hen ook schilder mocht noemen. Inmiddels zijn we aardig wat jaren schilderervaring verder en heeft zijn leergierige aard en passie voor schilderen hem zo ver gebracht dat hij zichzelf ook meester-schilder kan noemen.

          Traditionele verftechnieken

Of u nu een oude muurschildering wilt laten schoonmaken en bijwerken met de juiste authentieke verven of een reparatie aan een oude lambrisering of antieke dekenkist  correct wilt laten uitvoeren, Bruno Fragoso is de kwaliteits-schilder die u zoekt.

Door zijn jarenlange opleiding in oude verftechnieken en met verstand van traditionele verfmaterialen haalt u met Bruno Fragoso een ervaren en bevlogen meester-schilder in huis, die met aandacht en alle vakkundigheid de gevraagde schilder-restauraties kan uitvoeren.

Inmiddels heeft hij ook in en rond Rotterdam een netwerk van specialisten gevonden waar hij oliën, lak, kalkverf en kwasten inkoopt en alle benodigdheden kan halen om zelf traditionele vulpasta’s en kleuren te maken. U bent zo verzekerd van een uitstekende uitvoering van al uw bijzondere verfopdrachten en renovaties. Als u online aan het zoeken was voor de juiste proffesionele schilder / restaurateur voor uw bijzondere schilders-opdracht, vraagt u dan direct een offerte aan!

          Eersteklas verfrestauraties

Of het nu gaat om professionele restauraties van eeuwenoude kerken of statige 19e-eeuwse woningen, voormalig handelsgebouwen of prachtige oude ziekenhuizen, als u het schilderwerk aan meester-schilder Bruno Fragoso overlaat zult u even zeer tevreden zijn over het resultaat als over de uitstekende service. Voor zowel kleine restauraties aan slechts de entree of toonzaal als voor omvangrijke restauratieprojecten van het hele pand komt hij in heel Zuid-Holland of noorderlijk Zeeland graag langs om de mogelijkheden met u te bespreken.

Voor het schoonmaken en retoucheren van oude wandschilderingen, maar ook voor het sauzen van oude muren in de oorspronkelijke  kleuren en met de originele verfsoort,  het authentiek bijwerken van gedane reparaties aan uw pand of het bijwerken van nieuw houtwerk neemt u contact op met Bruno Fragoso.  Een verbluffend resultaat zal uw deel zijn!

Bruno Fragoso was voorheen gevestigd in Rotterdam, maar vanaf eind zomer 2016 vindt u deze ervaren schilder op het mooie eiland Goeree-Overflakkee. Dus ook als u een restauratieklus heeft in Middelharnis, Dirksland, Ouddorp of Stellendam, in de Hoeksche Waard, op Voorne Putten of op Tholen - neem gerust contact op!